Logo Meerstaete

Meerstaete coacht op werk(en)d geluk

Werkopstellingen

Tijdens een workshop worden er opstellingen gedaan waarbij de betrokken partijen zichzelf kunnen aanschouwen via zogenaamde representanten. Binnen een opstelling wordt er een situatie neergezet welke ogenschijnlijk tot een conflict of een bepaalde vraagstelling heeft geleid. De vraagsteller beziet zichzelf vanaf de zijlijn.

Ieder van ons wordt aangestuurd vanuit een groter geheel: normen en waarden, ideeën of angsten, beperkende overtuigingen, verwachtingen en eigen ervaringen. Als mens, of als mensen in interactie met anderen, zoals binnen een organisatie, maken we allemaal deel uit van een grotere structuur.

De opsteller maakt duidelijk, met respect voor ieders menszijn en voor de organisatie die nu eenmaal gevormd wordt door mensen, wat de onderliggende drijfveren van partijen zijn, hoe logisch deze vaak zijn en door welke veelal onbewuste emoties of energieën zij worden aangestuurd. Binnen de workshop wordt dit onbewuste bewust gemaakt.
Hierbij komen niet zelden diepere emoties boven. En dat is mooi want deze vormen de gereedschappen tot verandering, zowel voor uzelf, als voor het bedrijf. Conflicten die vaak pas na jaren boven komen drijven, worden op deze manier hanteerbaar, zaken worden grijpbaar en begrijpbaar. Partijen zullen na deze workshop nooit meer op dezelfde manier in een spiegel kijken!

Graag verstrekken wij u of uw bedrijf meer uitgebreide informatie.